Fejlesztések

2024.01.22. 07:30

Bő négymilliárdból készülhet egy híján húsz nagyberuházás Tolnán

Összesen mintegy 4,3 milliárd forintból 19 nagyberuházást tervez megvalósítani a tolnai önkormányzat pályázati támogatásból.

Wessely Gábor

A Tolnai Városháza. A képviselő-testület a TOP Plusz projektek kapcsán összesen 19 nagyberuházás ügyében döntött. Fotó: Kiss Albert

Elfogadta a tolnai képviselő-testület a TOP Plusz projektek koncepcióterveit – közölte lapunkkal Appelshoffer Ágnes polgármester. Az összesen 19 nagyberuházás mindegyike fontos projekt, néhány közülük a lakosság kitüntetett figyelmére számíthat. Ilyen például a tolnaiak számára különösen fontos Duna-part fejlesztésének újabb üteme. Ebben a 120 millió forintos projektben felújítanák a vízi színpadot, fejlesztenék a közvilágítást, pavilont építenének, újabb tűzrakóhelyeket és kutyafuttatót is kialakítanának. 

A városi könyvtár a régi könyvtár épületébe történő költöztetése szintén olyan terv, ami a közvéleményt foglalkoztathatja. Erre a célra 335 millió forintot irányoztak elő. A projekt része a régi művelődési ház épületének lebontása, a régi könyvtári rész teljes felújítása, parkolók kialakítása és kertrendezés. 
Szintén érdemi változást jelent a Családsegítő Központ áthelyezésére vonatkozó terv. Az intézményt a Bajcsy-Zsilinszky utcából a Szent Imre utcai (templom mögötti) egykori iskolaépületben helyeznék el. A háromszázmilliós projektbe többek között tetőcsere, a fűtés és a világítás korszerűsítése, parkolók, játszóudvar kialakítása is belefér. A városi piac fejlesztése ugyancsak sokakat érintő és érdeklő terv. Erre a célra 320 millió forintot irányoztak elő. A beruházás a jelenlegi piac helyén valósulna meg. 

Mindezeken felül tervben van az iparterületi infrastruktúra fejlesztése, a csapadékvíz-elvezetés megvalósítása Tolnán és Mözsön, valamint a városközpont rehabilitációja is. 

A település fő útjai mellett egységes, korszerű buszmegállókat létesítenének, kerékpártárolókkal, növényzettel. Felújításokat végeznének több városi sportlétesítményben (Városi Sportcsarnok, Sportszékház, Lovarda). 

Befejeznék a mözsi alkotóház kialakítását, ahogy a mözsi idősek klubját is tataroznák és egy kisbuszt is vennének. 

Belterületi utak felújítására több mint félmilliárd forintot szánnak. A város mind az öt óvodájában végeznének valamilyen fontos fejlesztést. A Garay utcai orvosi rendelő épületét és eszközeit is fejlesztenék. 

A felsorolt terveken még lehet alakítani, változtatni. A pályázatokat a remények szerint hamarosan benyújthatják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában