Hajdan

2024.01.10. 17:27

Éjfél előtt néhány perccel kialudtak a villanyok

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

50 ÉVE a szilveszteri körkép színesítette a Tolna Megyei Népújság 1974. január 3-i számát. Mint az összegzésben olvasható, „a Tolna megyei Népbolt Vállalat az óévköszöntőre – csak Szekszárd városában – eladott 8700 liternyi palackozott bort. A pezsgő iránti igény túl haladt minden elképzelést, 3000 üveg fogyott A tömény szeszekből hozzávetőlegesen 3000 liternyi fogyott.  A Tolna megyei Vendéglátóipari Vállalat hetvenöt egysége közül tizenhétben volt műsor. Kisorsoltak húsznál több újévi malacot, a vidámság teljes volt.”

50 ÉVE sötétben, avagy gyertyafény mellett kívántak egymásnak boldog új esztendőt a szekszárdi Herman Ottó lakótelep vélhetően nem igazán felvillanyozódott lakói – derült ki a Tolna Megyei Népújság 1974. január 3-i számából. „Az történt ugyanis, hogy éjfél előtt néhány perccel kialudtak a villanyok. és hosszas áramszünettel köszöntött az új év a lakótelepiekre. Az esettel kapcsolatban a DÉDÁSZ elektrikusa elmondotta, hogy feltehetően rövidzárlat következett be, amelyet a szakemberek elsején délelőtt 10 óráig megszüntettek.”

50 ÉVE január elején „a szekszárdi, szombati piac aszfaltján megjelent a tavasz első hírnöke, a fűzfabarka” – írta meg a Tolna Megyei Népújság 1974. január 6-i száma. „Hogy honnan szedték, azt árusítója nem árulta el. Viszont az áru rövid idő alatt elkelt.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában