Végzősök

2024.01.30. 12:50

Közelgő vizsgát, emlékeket és bátorságot is jelképez a Keris kék szalag

A Keri két végzős osztályának diákjai számára rendeztek a múlt héten szalagtűző ünnepséget. Balogh Attila igazgató azt hangsúlyozta, hogy a kék szalag nemcsak a közelgő vizsgát jelképezi, hanem az intézményben szerzett emlékeket és a bátorságot is.

Révészné Hanol Erzsébet

Huszonhárom keris diák ruhájára tűzték fel a kék szalagot (Beküldött fotó)

A Tolna Vármegyei SZC Bezerédj István Technikum szalagtűző ünnepségén két osztály, huszonhárom végzős Keris diák ruhájára került fel a kék szalag a múlt héten Szekszárdon. Megnyitó beszédében Balogh Attila igazgató úgy fogalmazott, hogy ez a kék szalag, amelyen két évszám szerepel, több mindent is jelképez. Például azt, hogy a tanulók maturandusokká váltak, tehát avatandó, vizsgát tenni készülő, végzős diákok sorába léptek. Az elmúlt tanévek emlékének is tekinthető a szalag. 

– Bizonyára emlékeztek még az iskolánkba történő első belépésetekre, az első tanévnyitótokra, ettől kezdve pedig bízom benne, hogy egyre csak gyűltek a Kerihez köthető szép pillanatok – fogalmazott az igazgató, kiemelve, hogy a diákok szíve fölé helyezett szalag a bátorságot is szimbolizálja, mivel hamarosan ismeretlen, új utakra lépnek, és az életük azon szakaszán viselik majd, amikor meghatározó dolgok dőlnek el. Az intézmény vezetője végül kitartást, jó egészséget és szerencsét kívánt az ünnepelteknek céljaik eléréséhez, önmaguk megtalálásához. Mondta ezt maga és az iskola valamennyi oktatója, alkalmazottja nevében, megnyitva ezzel a szalagtűző ceremóniát.

Beküldött fotó

Az ünnepségen Kolompár Edmond 11. B osztályos tanuló Weöres Sándor „Tíz lépcső" című versét szavalta el. Karaszi András 9. B osztályos tanulótól Ady Endre „Az Értől az Óceánig” című költeményét hallhatták a megjelentek, míg Kolompár Amanda és Debella Tifani 1/9. E osztályos tanulók a „Mesélek a bornak" című dalt énekelték el. A keringő sem maradt el, amelyre a táncos diákok szüleiket kérhették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában