Atomenergia

2024.01.09. 11:49

Közvélemény-kutatást tartanak Paks körzetében

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. megbízásából a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány kérdőíves lakossági felmérést végez a Paksi Atomerőmű 30 kilométeres körzetében élők körében.

Gazsó Rita

Fotó: Mártonfai Dénes

A közvélemény-kutatás célja kideríteni, hogyan értékeli a lakosság az atomenergia és más energiaforrások szerepét, hogy miként viszonyul a környezetében működő atomerőműhöz, illetve felmérni az atomenergiával kapcsolatos ismereteket. A felmérés január 3-31. között zajlik.

A kérdezőbiztosok személyesen keresik fel a lakosokat, felkérve őket a válaszadásra, amely önkéntes és anonim, a kitöltő személye nem lesz beazonosítható. A személyes lekérdezés nagy előnye, hogy az instruktor tud segíteni az esetlegesen nem világos kérdések értelmezésében. A 28 kérdésből álló űrlap kitöltése nagyjából 15 percet vesz igénybe. A felmérés során jelentős hangsúlyt fektetnek a reprezentativitásra, így a nagyobb településeken kívül, mint Szekszárd, Paks, Kalocsa, Kiskőrös, a kisebb településekre is ellátogatnak a kérdezőbiztosok. Nagyon fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket, hiszen minél magasabb a résztvevők aránya, a végeredmény annál hitelesebb lesz.

A kutatással érintett települések: Akasztó, Bátya, Bogyiszló, Bölcske, Császártöltés, Dunaföldvár, Dunapataj, Dunaszentbenedek, Dunaszentgyörgy, Dusnok, Fadd, Fajsz, Foktő, Géderlak, Gerjen, Györköny, Hajós, Harta, Kalocsa, Kecel, Kiskőrös, Madocsa, Nagydorog, Németkér, Ordas, Paks, Pálfa, Pusztahencse, Solt, Szakmár, Szedres, Szekszárd, Tengelic, Tolna és Uszód.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában