Feltöltődés

2024.01.19. 17:30

Mostantól Szekszárdon is lehetőségünk van kipróbálni a vakmasszázst

Mostantól Szekszárdon is lehetőségünk lesz kipróbálni a masszázs egy különleges formáját, a vakmasszázst. Január 19-én, pénteken a MÁV Civil Közösségi Térben nyitották meg ünnepélyes keretek között az „Egy cipőben járunk!” Adományboltban található Masszázskuckót.

Farkas Eszter

Hatalmas érdeklődés fogadta a Masszázskuckó megnyitóját a MÁV Civil Közösségi Térben péntek délután. A masszázs egy teljesen új formáját próbálhatjuk ki ezentúl Szekszárdon is. 

Számtalan előnnyel jár mind a kliens, mind a masszőr számára

– A vakmasszázs lényege, hogy olyan masszőrök végzik a tevékenységet, akik súlyosan látássérültek – tájékoztatta portálunkat Ternyei Krisztina, szervező. Egyesületünk két tagja végezte el a tanfolyamot, ők Horenka Erika és Tóth László. A masszázs javasolt mindenkinek, de különösen azoknak ajánljuk, akik egy kicsit szégyenlősebbek, ugyanakkor természetesen a keveset mozgó, ülő munkát végzőknek is.

A vakmasszázs olyan terápiás megközelítés, amely számos előnnyel jár mind a masszőrök, mind a kliensek számára. A speciális érzékelési és figyelmi képességek révén a masszőrök egyedi módon képesek hozzájárulni az emberek testi egészségéhez és lelki jólétéhez. A vakmasszázs nem csupán egy masszázsforma, hanem egy eszköz a fizikai, érzelmi és szociális egészség javítására, miközben elősegíti az esélyegyenlőséget a társadalomban.

Feltöltődést ad testnek és léleknek

– Erika és László frissitő, kondicionáló (svéd) masszázst tanultak – tudtuk meg Wolf János, masszőrtől. Ez a fajta masszázs csökkenti a fájdalmat, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, elősegíti a relaxációt, segít feloldani az izmokban felgyülemlett feszültséget és csökkenti a fáradtságérzetet, a stressz hatását. Egy szó mint száz, pozitív feltöltődést ad testnek és léleknek egyaránt.

A masszázskuckó a szekszárdi vasútállomáson található „Egy cipőben járunk!” Adományboltban található. A masszázsra előzetes bejelentkezés szükséges, melyet megtehetnek telefonon (36/30-785-3539 vagy 36/30-384-0015-ös telefonszámon) vagy a Vakmasszázs facebook oldalán.

A megnyitón a negyed évszázada alakult Szekszárdi Gitárkvartett adott jótékonyági koncertet. Az együttes elmondása szerint nagyra becsülik a „Segíts Rajtam” Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány munkáját, ezért lehetőségük szerint szívesen támogatják és vesznek részt az alapítvány által szervezett rendezvényeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában