Oktatás

2024.01.25. 08:00

Okos tanterem segíti ezentúl a gyönki iskolásokat a tanulásban

A Tamási Tankerületi Központban először a Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gyönki tagiskolájában avattak okos tantermet.

Berg Sándor

Bán Tamás igazgató és Szaka Gyula, Gyönk polgármestere az okos tanterem átadóján

Forrás: beküldött fotó

Bán Tamás iskolaigazgató portálunknak elmondta, az intézménynek csak a helyiséget kellett biztosítania, a projekt részét képezték a nyílászárók cseréje, a digitális eszközök beszerzése, de még a falak lefestése is. A pályázat alapján interaktív panellel, lézervágóval, négy darab 3D-nyomtatóval, valamint harmincegy laptoppal és ehhez kapcsolódó töltőszekrénnyel gazdagodott az intézmény kétszáznegyvenhat diákja.

Interaktív panelt és laptopokat is kapott az iskola
Forrás: beküldött fotó

Az okos tanterem amellett, hogy a 21. század minden igényét kielégíti, nemcsak az informatika, de valamennyi tantárgyban segítséget nyújt a diákoknak és az oktatóknak egyaránt.

A Klebelsberg Központ pályázatának keretein belül valósult meg az „Okostanterem, az állami fenntartás köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” elnevezésű projekje a gyönki tagintézményben, a Tamási Tankerületi Központban elsőként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában