Visszatekintő – december III.

2024.01.01. 07:30

Sikeres fotósok és dunai árhullám

Lapunk és a Teol.hu fotóriportereinek is kijárt az elismerés. Makovics Kornél második helyezést ért el a Magyarország 365 fotópályázaton táj kategóriában, míg Mártonfai Dénesnek Tolna Vármegyei Történetek című kiállítása nyílt meg Szekszárdon, a Művészetek Házában. Szervezett tűzvédelmének 150. évfordulóját ünnepli idén Szekszárd.

Révészné Hanol Erzsébet

Tolna vármegyében pénteken tetőzött a Duna (Fotó: M. Gy.)

A kerek évforduló alkalmából ünnepi köszöntők hangzottak el és elismeréseket is átadtak. Tolnán különleges előadás tanúi lehettek a zenekedvelők. A Táltos című művet hallhatták, amelyet kimondottan a Tari Gergely vezette Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar számára komponált a spanyol Andrés Alvarez, miután egy tavaly nyári valenciai zenei versenyen felfigyelt a tolnai fiatalokra. 

Az ősi magyar hagyományok ápolói találkoztak Závodon december 21-én, a téli napforduló idején, a Kerecsen Ünnepet tizedik alkalommal rendezték meg a faluban. 

Az év utolsó napjaiban árhullám vonult le a Dunán, így azok, akiknek az ártérben van ingatlanjuk, menekítették az értékeiket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában