Hitélet

2024.01.09. 11:41

Új főgondnokot választott a Decsi Református Egyházközség

Ünnepi istentisztelet keretében tett fogadalmat január 7-én vasárnap a Decsi Református Egyházközség újonnan megválasztott presbitériuma és főgondnoka.

Farkas Eszter

Fotó: Bartos István

– A Magyarországi Református Egyház gyülekezeteiben 2023 őszén vált esedékessé a presbitériumok tisztújítása, amit hat évente esedékes - tájékoztatta lapunkat Papp Zsolt Endre, református lelkész. Természetesen a régiek is vihetik tovább a státuszt. 

2023. október 22-én választották meg az új presbitériumot és főgondnokot. Az előző gondnok Horog János 40 éven át volt presbiter, és tíz éven át főgondnok. A lelkész elmondása szerint Horog János korára való tekintettel mondott le.

A presbitérium tíz főből áll, melyből nyolc fő presbiter: Izsák Kálmán, Bartos Istvánné, Glückné Bartos Eszter, Kovács Sára, Nemes Dávid, Szekeres Gyöngyi, Korsós Zoltán, Kiss Emma és két fő pót presbiter: Gamós Mónika valamint Bencze Sára. Az új presbitérium a következő bibliai igét választotta jelmondatának: Ne félj, csak higgy!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában