Elképesztő fotó

2024.02.01. 10:55

„Csodaszarvas” rótta az utcákat fényes nappal Szekszárdon

Nem minden napi képeket osztott meg a Facebookon Vesztergombi Csaba, szekszárdi borász. A fotókon egy hatalmas aganccsal rendelkező szarvas látható. Ez még önmagában nem is lenne különösen meglepő. Az állat viszont Szekszárdon, a felsővárosi településrészen, a Remete utca elején sétálgat az úttesten, a járdán. A különleges képeket az azokat megosztó egy egri szármázasú ismerőse, Koklács Kata bormarketing- és kommunikációs szakember készítette.

Bencze Péter

A képeken látszólag komótosan sétáló állat valójában meglehetősen gyors léptekkel haladt a számára idegen terepen – tudtuk meg Koklács Katától, aki az Egri Borvidék, valamint a Pannon Bormíves Céh marketing- és kommunikációs vezetőjeként, illetve wineandgo.hu alapítójaként tanulmányi út céljából látogatott a szekszárdi borvidékre. 

Fotó: Koklács Kata

Ő és vendéglátói éppen egy reggeli kávéra indultak az egyik helyi borászatba, amikor gyalogosan megtett útjuk közben egyszer csak a hatalmas agancsot viselő szarvasbikát megpillantották. 

Kata azonnal a telefonjáért nyúlt, és fotózni kezdte a kecses, ugyanakkor tekintélyt parancsoló, a városban szinte sosem látható állatot. 

Amint arról a képek készítője telefonon beszámolt: az eltévedt szarvas láthatóan némileg megilletődve, az embereket kerülve sietősen próbált kiutat találni a városi környezetből. Volt, hogy egy-egy pillanatra eltűnt a látómezőből, és a házak közötti kis sikátorokban keresett kiutat, majd újra visszatért a nyílt utcára. A látványa egyszerre volt lenyűgöző és rémisztő. Katának azonnal a "csodaszarvas" szimbóluma ugrott be, amikor meglátta az utcán sétáló szarvasbikát. 

Fotó: Koklács Kata

Az agancsos még néhány percig volt látható, végül sikerült a fás, erdős területek felé vennie az irányt.

Terelővadászatot tartottak, az zavarhatta meg a szarvast

Szekszárdon az elmúlt hetekben szombatonként rendszeresen tart terelővadászatot a helyi Aranyfürt Vadásztársaság. Az ilyen összejövetelek célja, hogy ritkítsák a kiskertekben, mezőgazdasági területeken károkat okozó vadállományt. A szakemberek rendre ejtenek el őzeket, vaddisznókat, rókákat is. Szarvast viszont az elmúlt hetekben nem sikerült. Az ilyen terelővadászatok egyébként rendkívül szigorú körülmények között zajlanak. A vadászok csak a jó előre kijelölt pontokról, és kizárólag az engedélyezett irányba lőhetnek. A polgármesteri hivatal munkatársai pedig már napokkal a puskadörrenések előtt kiértesítik a hajtások közelében élőket. A reggeltől délután tartó vadászatok nyilván megzavarják a napközben rejtőzködő életmódot folytató szarvasokat, talán ezért jöhetett be ez a hatalmas példány az emberek lakta környezetbe.

Fotó: Koklács Kata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában