Játszóházasdi

2024.02.12. 07:30

Elcsípték a farsang farkát a Babitsban – galériával

Farsangi játszóházba várták a kisgyerekes családokat vasárnap Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban.

Révészné Hanol Erzsébet

Itt a farsang, áll a bál

Fotó: Kiss Albert

Gyerekeknek szóló programmal zárták le a farsangi időszakot Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban vasárnap. A szép számú érdeklődő – azt a tájékoztatást kaptuk az intézményből, hogy több mint kétszázötvenen vettek részt a farsangi játszóházban – zömében óvodásokból és szüleikből állt, de a kisiskolás korosztály is képviseltette magát. Sokan az alkalomhoz illően jelmezben érkeztek.

Előbb a Bartina Néptánc Egyesület adott ízelítőt a gyermekfarsangi produkcióiból – természetesen a táncosok is maskarát öltöttek –, majd „Itt a farsang, áll a bál!” címmel vidám, zenés, interaktív bohócműsor szórakoztatta a kicsiket. Mindeközben számos kézműves foglalkozás is megmozgatta a gyerekek fantáziáját.

Készíthettek például papírbohócot, farsangi szemüveget, álarcokat, bohóc könyvjelzőt, de lehetőség volt többek között csillámtetkóra és farsangi bohózatra is. A szervezők a program ideje alatt fánkkal és teával kínálták a családokat. A résztvevők így méltó módon csíphették még el a farsang farkát, és tölthettek el együtt egy szórakoztató délelőttöt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában