Kultúrkortyok

2024.02.07. 11:39

Mi lesz a bolygónkkal, a Földdel?

A Kultúrkortyok Szabadegyetem február hatodikai előadása a „Mi lesz a Földdel? Meddig tartható a fenntarthatatlan?” címet kapta.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

A Babits Mihály Kulturális Központban Baloghné Gaál Zsófia klímavédelmi szakértő, a Zöldtárs Alapítvány önkéntese kereste a kérdésekre a választ az előadásában. A növekedés korlátozott volta egy véges kiterjedésű Földön minden gondolkodó ember számára nyilvánvaló tény. A víz, a klíma, a levegő, a termőtalaj és az élővilág sokszínűsége mind-mind indikátorai ezen korlátozottságnak, vallja. Előadásában rátekintett az idei évi aktuális helyzetre, arra, hogy mit tanultunk az elmúlt harminc évben, és mik a lehetőségeink a következő harminc évre nézve.

– Amikor a szabályokat megalkottuk, még nem nyolc es félmillárdan éltünk a Földön –  emlékeztetett az előadó például a megnövekedett népesség miatti egyre több kibocsátott káros anyagokra, a légszennyezettségre.  Arról is beszélt, hogy a mezőgazdaság átalakulása azt is hozza magával, hogy a fajok egy része eltűnik. A valóságban minden mindennel összefügg.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában