Teol.hu videó

2024.02.21. 18:18

„Nagyon drága a piac Szekszárdon” (videóval)

A szerdai piac napon se árusból, se vásárlóból nem volt sok Szekszárdon, pedig az időjárás nagyon is kedvező egy délelőtti sétához. Nagyon drága a piac Szekszárdon, mondták a nézelődő vásárlók.

Mauthner Ilona

A zöldségek, gyümölcsök árai nem igazán vonzóak, talán ez az egyik oka annak, hogy kevesen vásárolnak. A legolcsóbb helyen egy kiló paprikáért – a tv paprika, a zöld erős, a kápia is egy árban van – 1600 forintot kértek. 

Fotó: Makovics kornél

A burgonya is drágább a piacon, mint az üzletekben és a vöröshagyma is. A tojásról nem is beszélve, egy idősebb nénike száz forintért kínálta. Aki persze ragaszkodik a házi tojáshoz, annak nyilván megéri. Almából ötszáz forint alatt nem nagyon lehet vásárolni, kivéve, ha megelégszünk az azonnal fogyasztást igénylő gyengébb minőséggel. Ezzel szemben a legtöbb nagyobb üzletben 350 forintért is lehet vásárolni jó minőségben.

Nem akarok lebeszélni senkit a piacról, sőt inkább azt hangsúlyoznám, hogy közvetlenül a kistermelőtől vásárolt termékek, még ha esetenként drágábbak is, frissebbek és kevésbé terheltek vegyszerekkel, mint a nagyüzemiek.

A füstölt árut kínálóknál volt érdeklődő, töpörtyűből, kolbászból, szalonnából vásároltak az emberek kisebb mennyiségeket. 

A barkát áruló idős hölgynek jó forgalma volt, hamar elfogyott a barkája, az öt szálból álló csokorért 800 forintot kért, aki két csokorral vitt, annak adott árengedményt.

A szerző témába vágó jegyzetét ide kattintva találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában