Sokszínű szenvedély

2024.02.04. 20:25

Tüzes flamencoest Pécsen

A szenvedélyes flamencotáncok kapcsolódnak össze a népszerű andalúz költő, Federico Gárcia Lorca verseivel a Zsolnay Negyedben február 4-én látható Flamenco y poesía tradicionális, gazdag érzelmi világot megjelenítő flamencoest során. A táncokat Böröcz Petra tolmácsolja zenei és verses kísérettel.

Teol.hu

Fotó: Komporday Tamás

A flamenco rendkívül széles érzelmi skálán mozog, fókuszában az önkifejezés áll, legyen szó táncosról, énekesről vagy hangszeres zenészről – fogalmazta meg Böröcz Petra flamencoművész és -oktató. A flamenco szólisztikus műfaj, a kiindulási pont a tradíció és az előadó egyéni önkifejezése. 

– A flamenco az ének, gitár és tánc hármasára épül. Az előadók arra törekednek, hogy megfogalmazzanak valami érvényeset és igazat saját érzelmeik, tapasztalataik világából. Így a kifejezés lehetősége széles skálán mozog, kezdve az örömtől és a kicsattanó életkedven át, egészen a gyász és tragikus hangulat mélysötét árnyalatáig. A flamenco rendkívül erőteljesen, az érzelmek szélsőséges spektrumait bemutatva szól

 – tette hozzá a táncművész.

A teljes cikket a Bama.hu oldalon olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában