TV-ajánló

2024.03.01. 11:18

Elvált nők klubja – Bosszú az exférjeken

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Könnyű ráhúzni az Elvált nők klubja című, Olivia Goldsmith regénye alapján készült filmre, hogy a megcsalt, elhagyott nők kedvence, de szerintem azok számára is roppant szórakoztató tud lenni, akiket nem érint ilyen válság. Én például nagyon kedvelem ezt a közel harminc éves alkotást, amely számomra örökifjúvá teszi a főszerepet alakító nagyszerű színésznőket: Bette Midlert, Goldie Hawnt és Diane Keatont. Az akkor még egészen fiatal Sarah Jessica Parker is feltűnik a színen mint az egyik férj új szerelme, az elhagyott nők egyik szövetségeseként pedig az addigra már két Oscar-díjat is magáénak tudható Maggie Smith is szerepel a filmben. 

A történet 1969-ben indul, amikor egyszerre diplomázik le négy lány: Cynthia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jóbarát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Cynthia öngyilkossága hozza ismét őket össze néhány évtized múltán. Kiderül, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték őket. A közös trauma egységbe kovácsolja őket, elmés bosszúra készülődnek az exférjek ellen, hogy „visszafizessenek” nekik mindent, kamatostól.

Elvált nők klubja, Film Cafe, péntek, 18.50.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában