Hajdan

2024.03.03. 18:53

Gálaműsor köszöntötte a megye legjobb sportolóit

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A sport gálán vastapsot kapott a paksi ritmikus sportgimnasztikások Fátyol című gyakorlata. Fotó: Gottvald Károly

30 ÉVE dr. Pintér Sándor rendőr altábornagy, az ORFK vezetője Szekszárdon tartott sajtótájékoztatót – tudósított az eseményről a Tolnai Népújság 1994. február 22-i száma. „Az ORFK vezetője gratulált a megye rendőreinek, amiért kimagasló eredményeket értek el a bűnüldözés és a közbiztonság területén. Dr. Berta Attila, megyei főkapitány úgy fogalmazott, hogy az általa 3 éve »megálmodott« eredményességet '93-ban sikerült elérni.”

30 ÉVE megyei influenza helyzetjelentést közölt a Tolnai Népújság 1994. február 23-i száma. „A Tolna Megyei ÁNTSZ Járványügyi Osztályára 1994. február 21-én beérkezett jelentések szerint az év 7. hetében (február 14-20) a megye területén összesen 1.461 influenzás megbetegedést regisztráltak. Ez a múlt heti értékhez képest 41 %-os csökkenést jelent. Kórházi ápolásra már csak 4 beteg szorult. A területi megoszlás: Szekszárd és környéke 575 eset, Paks és környéke: 369 eset, Bonyhád és környéke 315 eset, Tamási és környéke 179 eset, Dombóvár és környéke 23 eset.”

30 ÉVE gálaműsor köszöntötte a megye legjobb sportolóit a szekszárdi Sportcsarnokban tartott rendezvényen – jelent meg a tudósítás a Tolnai Népújság 1994. február 21-i számában. A nők mezőnyében az 1993-as esztendő legjobbja Herczig Judit, a Tolnai SE kétszeres ifjúsági Európa-bajnok asztaliteniszezője lett (edző: Balogh Ilona). A férfiaknál Kovács Antal, az Atomerőmű SE felnőtt cselgáncs világbajnoka (edző: Hangyási László) állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. Csapatban a Húsipari SE súlyemelő együttese (edző: Kovács Vilmos) végzett az élen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában