Csodálatos!

2024.03.31. 07:30

Ismét húsvéti díszben pompázik Dunaföldvár

Március közepe óta húsvéti díszben pompázik Dunaföldvár központja és a Dunapart néhány fája, amelyeket, miként az utóbbi időben megszokhattuk, lelkes helyiek csoportja díszített fel Baranyai Gyöngyi vezetésével.

Gazsó Rita

Készülnek a húsvétra

Forrás: Facebook

Azt mondják rossz idő nincs, csak gyenge akarat. Hát ez ránk nem vonatkozik. Megszoktuk már, ha díszítés van, akár esik, akár fúj, nekünk nem okoz gondot. Köszönöm a segítséget mindenkinek, aki részt vett

 – írta közösségi oldalán még a munkát követően Baranyai Gyöngyi, aki külön megköszönte Bogár Józsefnek és Molnár Annának, akik nélkül – ahogy fogalmazott – a dekoráció nem jött volna létre a város több helyszínén. Az aprólékos gyönyörű festést a földváriak Annának köszönhetik. – Keressétek, gyönyörködjetek bennük, kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek – tette hozzá.

 

Évek óta ilyenkor, húsvét előtt lelkes helyiek dekorálják fel a tér fáját. Az ötletgazda, szervező Horváth Irén, a közelben található papír-írószer üzlet tulajdonosa volt, egészen tavalyi haláláig. Irénke 2018-ban indította el a kezdeményezést, amikor látta, hogy húsvét környékén egyre többfelé díszítettek fel fákat.

 

Két éve ilyenkor még ő mesélt a dekorálás öröméről és nehézségeiről. Horváth Irén azt mondta, örül, hogy a földváriak is szívesen látogatnak ide, de szeretné elérni, hogy ne csak gyönyörködjenek, hanem tegyenek is érte. Azóta a helyi lokálpatrióták csoportjának egyik tagja, Baranyai Gyöngyi vette át tőle a feladatot, amelyről tavaly ilyenkor mesélt lapunknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában