Teol.hu videó

2024.03.04. 17:00

Kiváló hangulatban töltötték a kolbászt Majoson (videó)

Az idén már ötvenkettő csapat jelentkezett a Majosi Kolbásztöltő Fesztiválra, melyet március 2-án rendeztek meg.

Farkas Eszter

Az idén már monumentális – mintegy 1200 négyzetméter területű – sátrat állítottak a szervezők, hogy mind az ötvenként csapat elférjen. Ez háromszor akkora mint az első rendezvényen felállított rendezvénysátor – mondta el Fábián Kata, szervező. A kolbásztöltésre 220 liter pálinkával készültek a csapatok. Biztos, hogy jól fogyott belőle, mert a rendezvény hangulata fergeteges volt.

Fotó: Makovics Kornél

Mint azt az idei Majosi Kolbásztöltő Fesztiválról megírtuk, az idei legsterilebb csapat a Mentőké volt, csapategységet tekintve a legkitűnőbbnek a Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesületét választották, a legautentikusabb technológiát a Csíkszentkirályi Házasember Néptánccsoport alkalmazta, és a legszebb asztalt a Lengyel Majosi Töltelékek csapata készítette el.

Első helyezett a csíkcsicsói külhoni csapat lett, akik 800 kilométerről, Erdélyből érkeztek. Második helyen a Hidasi Néptánc és Hagyományőrző Egyesület végzett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Beni Angyalai álhattak fel. Ők a hagyományőrzés jegyében Cikóról lovaskocsival érkeztek a rendezvényre.

A kulturális műsorról készült videót ide kattintva tekintheti meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában