Egyben alpolgármester is

2024.03.02. 07:30

Lemondott Mucsfa polgármestere, festő vezeti a települést

Katona Csaba, Mucsfa Község polgármestere idén február nyolcadikán lemondott polgármesteri tisztségéről. A lemondott polgármestertől a településvezetői feladatokat másnaptól Gibuscsák János alpolgármester vette át, tájékoztatta lapunkat az Aparhanti Közös Önkormányzat Hivatal.

Brunner Mónika

A településvezetői feladatokat február kilencedikétől Gibuscsák János, Mucsfa Község alpolgármestere vette át (Fotó: M. K.)

Az Aparhanti Közös Önkormányzati Hivatal tájékoztatta lapunkat, hogy Katona Csaba Mucsfa Község polgármestere 2024. február nyolcadikán lemondott polgármesteri tisztségéről. A településvezetői feladatokat másnaptól, február kilencedikétől, Gibuscsák János, Mucsfa Község alpolgármestere vette át.

Lemondott, pedig januárban még minden rendben volt

Katona Csaba volt polgármester lemondásának látszólag nem volt előzménye, január végén még minden rendben volt. Katona Csaba még 2020-ban nyilatkozta lapunknak, hogy az előző ciklusban önkormányzati képviselőként látta el feladatait, és azért indult a tavalyi választásokon, mert senki nem akarta elvállalni a polgármesteri tisztséget. Úgy érezte, hogy akkor megpróbálja ő. A munkájával kapcsolatban elmondta, hogy bár más feladatai vannak, ugyanúgy főállásban dolgozik, és hiába került magasabb tisztségbe, nem esik kétségbe, ha meg kell fogni a lapátot, és földmunkákat kell végezni, vagy rá kell ülni a fűnyírótraktorra, és lenyírni a füvet.

Kolbászt sütött az új településvezető

Gibuscsák János alpolgármester vette át Katona Csaba feladatait. Lapunk beszámolt arról, hogy az alpolgármester részt vett a III. Mucsfai Kolbásztöltő Versenyen, és ő is bizonyította tudását a megmérettetésen. Gibuscsák Jánosról 2020-ban is beszámoltunk, amikor festménykiállítása nyílt Harcon: nagy szeretettel örökíti meg faluja, Mucsfa templomát, épületeit. 

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Mucsfán a képviselőtestület tagjai – a lemondott polgármesterrel együtt –  függetlenek. Szerettük volna megszólaltatni mind Katona Csabát, mind Gibuscsák Jánost, ám többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában