Hajdan

2024.03.03. 10:24

Második lett a Szekszárdi Dózsa a nemzetközi labdarúgó-tornán

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

40 ÉVE a Palota Bőrdíszműgyár szekszárdi gyára folyamatosan kapja a megrendeléseket NSZK-beli partnerétől – adott céges helyzetképet  a Tolna Megyei Népújság 1984. február 23-i száma. „A napokban küldtek el két kamionnal 2500 bőröndöt és ugyanannyi utazótáskát, de már itt van az újabb megrendelés 3000 bőröndre és 1100 utazótáskára.”

40 ÉVE  nem érte el azt a termelési értéket a dunaföldvári Földvár Gumiipari Szövetkezet, amit az előző esztendőre tervezett – olvasható a cég évértékelő küldöttgyűlésén elhangzott megállapítás a Tolna Megyei Népújság 1984. február 23-i számában. „Nyereségben megközelítették a tervszámokat, de végeredményben teljesíteni nem tudták azt. A Földvár Gumiipari Szövetkezetben 1983-ban 170 millió forintos termelési terv elérését tűzték ki célul és 18 millió forintos nyereséget. A termelési érték nem érte el a 150 millió forintot és a nyereség 14,4 millió lett. 
Természetesen az előbb felsoroltak nem jelentik azt, hogy a múlt évben nem dolgoztak jól a szövetkezetben. Az elmaradás okai közé munkaerő-problémák tartoznak, és a gumicsizma – lévén szezonális cikk – értékesítésében az aszály is gátló tényezővé vált.”

40 ÉVE második lett a Szekszárdi Dózsa a XXVII. Dunántúli Napló Kupa nemzetközi labdarúgó-tornán – ismertette az eredményt a Tolna Megyei Népújság 1984. február 23-i száma. Az aranyérmet a Pécsi MSC  szerezte meg, harmadik lett a kikindai, negyedik a szabadkai  csapat. „A torna legjobb kapusának Suba Tamás (Szekszárd) bizonyult. A lapunk főszerkesztője által felajánlott különdíjat, mint a legjobb teljesítményt nyújtó szekszárdi játékos, Márkus László kapta.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában