Paksi Energetikai Múzeum

2024.03.10. 14:00

Minden az idő körül forgott

A Paksi Energetikai Múzeum idén is a látogatóközönséggel együtt szerette volna megünnepelni a múzeum megnyitásának évfordulóját, úgyhogy ezúttal is egy családi délutánt álmodtak meg március 7-ére, amelyen minden korosztály talált izgalmas elfoglaltságot.

Gazsó Rita
A vendégek a kiállítótérben kipróbálhatják a filmekben látható táncgépet is
Forrás: Paksi Energetikai Múzeum 

Az energetikai múzeumba érkezők a megszokott módon ingyenesen, de regisztrációt követően csatlakozhattak a születésnapi programhoz, amely ebben az évben a 12. évforduló apropóján az idő tematikáját járta körbe. Ahogy ajánlójukban fogalmaztak, átalakul a kiállítótér, és minden idő új értelmet nyer.

Órakiállítástól a táncgépig

Programjaik tehát ennek megfelelően az idő „körül forogtak": voltegy időszaki órakiállítás, előadások, a kézművesfoglalkozás során óralapokat festettek, és a szabadulószoba is időhöz kötődő programelem. Egy természetfotós is érkezett, aki a záridő fogalmáról beszélt a közönségnek, de visszatért az elmaradhatatlan „nyomkereső játékuk” is.

A vendégek a kiállítótérben kipróbálhatták a különböző gyorsasági és ügyességi feladatokat, például a reflexfalat és a sok filmben látható táncgépet is, amin a több helyes lépésért versenyeztek. Emellett egy sor „csináld magad" fizikakísérlet, szabadulószoba és minden idők kvízei is rájuk vártak.

A születésnapi rendezvény három középiskolás csoport látogatásával indult a délelőtti óráktól, majd 16 órától érkezhettek a családok és az egyéni látogatók egészen 19 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában