Program kavalkád

2024.03.04. 20:00

Nőkről szól az egész nap a Babitsban

Egész napos programsorozattal köszöntik a nőket szombaton Szekszárdon, a Babits kulturális központban. A részletekről sajtótájékoztatón beszélt hétfőn délelőtt Pócs Margit, a Mentálhigiénés Műhely elnöke és Berlinger Attila, a központ igazgatója.

Szepesi László

Pócs Margit, a Mentálhigiénés Műhely elnöke és Berlinger Attila, a Babits kulturális központ igazgatója

Fotó: Mártonfai Dénes

A hivatalos megnyitó délelőtt tízkor lesz, de már reggel 8-kor kezdetét veszi a késő estig tartó program kavalkád. Az első a rendezvényteremben a délig tartó bababörze lesz, ahol babaruhákat, cipőket, játékokat cserélhetnek, vehetnek az anyukák. Kilenckor lesz több helyen a nyitány.

Kezdődik a csajos cuccok vására, ahol az ékszerektől, a kozmetikumokon, a méhészeti termékeken, hímzéseken, fűszereken és édességeken keresztül a kerámiáig minden megtalálható majd. Lesz könyvvásár, Nemere István és Bódai-Soós Judit dedikál.

A mozi előterében is kilenckor nyílik a szépségtanácsadás, ahol a sminktől a körömápolásig minden női praktikum sorra kerül. A kulturális központ emeletén ugyanekkor nyílik a coaching, tréning és tanácsadás az üzletről, karrierről. Itt szó lesz jogi kérdésekről, önismeretről, lelki gondozásról is.

Az élet zenéjét a nők adják

A Kis Csatár teremben reggel kilenctől este hatig egészségügyi állapotfelmérések, tanácsadások lesznek, szűrővizsgálatok, CO mérés dohányosoknak, segítenek az energiák harmonizálásában. A Nagy Csatár teremben pedig tíz után Az élet zenéjét a nők adják címmel zenés, verses nőnapi köszöntővel folytatódik a sorozat.

Sztárok is fellépnek

A Bödő teremben a Mozdulj rá program kilenckor pilates-szel veszi kezdetét, tíztől gerincfitnesszel, fél 12-től alakformáló edzéssel folytatódik. Délután fél háromtól hangfürdő és hangutazás lesz egy hangmasszőr közreműködésével, négykor jóga, s fél hattól, már a rendezvényteremben, salsa-parti, az Agóra moziban pedig egész nap családi és csajos filmeket vetítenek.

A Nagy Csatár teremben pedig egymást követik a nőkért, nőkről szóló előadások az egészségről, a szorongásról, félelemről, s hogy lehet ettől megszabadulni, aztán a pozitív női energiáról, s lelki gondokról is. Életerő Meseműhely címmel mesekutató ad tanácsokat délután, a légzés instruktor pedig csoportos funkcionális légzés-edzést tart.

Este hétkor kezdődik a színházteremben, Ébredés címmel Kökény Attila és Rakonczai Viktor élőzenekaros koncertje, amelynek címe Ébredés, este tízkor pedig a Placc, Ifjúsági Közösségi Tér a Ladies Night retro party színhelye lesz, ahol a lemezlovas B. Tóth László, s társa Táborfy Gábor.

Legújabb podcast adásunkban a tervezett programról bővebben mesélt portálunknak Berlinger Attila és Pócs Margit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában