Teol.hu videó

2024.03.13. 10:01

Pachmann Péter volt a Dienes iskola vendége (videó)

Pachmann Péter televíziós műsorvezetőt fogadta kedden délelőtt a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule.

Szeri Árpád

Pachmann Péter tartott előadást a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában

Fotó: Mártonfai Dénes

A népszerű média személyiség a Barangoljuk be a Földet! című, országos földrajzverseny döntőbe jutott csapatait látogatja meg. Ennek az „országjárásnak” a keretében érkezett a vármegye székhelyének intézményébe. 

– Ismert vendégünk a hetedik c. osztály számára tartott előadást – mondta el lapunknak Prischetzkyné Márkus Emőke igazgató. – Tette ezt azért, mert ennek az osztálynak három tanulója, név szerint Tamási Luca, Török Ágnes és Várhegyi Anna ott lesz az április 19-én Dunaújvárosban tartandó finálén. Sőt, nagyon kellemes meglepetésünkre ekkor, egy gyors számolás után derült ki az, hogy a nyolcadik b. osztály triója, azaz Egyed Gergő, Lakatos Levente és Steib Miklós ugyancsak elutazhat erre a végső megmérettetésre. Ez azt jelenti, hogy a tíz döntős csapatból kettő a Dienes Valéria Általános Iskola színeit képviseli. 

A szervezők megadtak egy feladatot is, melynek értelmében háromperces kisfilmet kell készíteni egy helyi ételkülönlegességről. Pachmann Péter – mint a döntő műsorvezetője – ennek a kisfilmnek az elkészítéséhez adott szakmai tanácsokat. Azaz, felhívta a figyelmet különböző, fontos szempontokra. Például arra, hogy mire célszerű ügyelni, mit érdemes kiemelni és milyen buktatókat kell feltétlenül elkerülni. Érdekes és tartalmas, általános érdeklődést kiváltó előadásnak lehettünk tanúi, ezt igazolja az is, hogy a hetedik osztály valamennyi tanulója nagy érdeklődéssel hallgatta végig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában