Pályaorientációs családi napot tartott a TMSZC

2024.04.21. 07:00

Forrósította a hangulatot az Irigy Hónaljmirigy Szekszárdon

Az Irigy Hónaljmirigy zenekar négy fős formációval adott műsort a Hello tavasz! Szia szakma! elnevezésű Pályaorientációs családi napon a szekszárdi Vásártéren szombaton. Az eseményt a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum első alkalommal rendezte meg.

Brunner Mónika

A Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum Pályaorientációs családi napja tömegeket vonzott

Fotó: Makovics Kornél

Az Irigy Hónaljmirigy zenekar négyfős formációja a Hello tavasz! Szia szakma! elnevezésű Pályaorientációs családi nap sztárvendégeként lépett fel Szekszárdon a Vásártéren április huszadikán. Az együttes négy tagja Papp Ferenc, Sipos Tamás, Uszkó László és Varga Győző varázsolta el a szekszárdi közönséget. 

Az előadásuk nagy tömeget vonzott, gyerekek, szülők, nagymamák, nagypapák, családok együtt tapsoltak az előadáson, jól érezték magukat a bulin. 

A Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum (TMSZC) első alkalommal rendezte meg családi napját, a céljuk egy olyan majális jellegű program megvalósítása volt, amely a családok minden generációját megszólítja, játékos, szórakoztat, ugyanakkor segít az érdeklődések, képességek, lehetőségek felmérésében. 

A TMSZC iskolái és a Déli Agrárszakképzési Centrum két Tolna vármegyei iskolája is kitelepült, bemutatták képzéseiket. Emellett ott volt például a Magyar Honvédség Tolna Vármegyei Hadkiegészítő és Toborzó Irodája és a Nemzeti Adó - és Vámhivatal is munkatársaival. 

A vásártéren mindenki talált magának szórakozási lehetőséget, a gyerekeket várták az ugrálóvárak, a ninja-, a Talmácsi minimotor pálya, utóbbin négy és tizenkét év közötti gyermekek szakképzett oktatók segítségével ismerkedhettek a motorozás élményeivel. 

A dotto kisvonat is rendelkezésükre állt, az utazásért szakmavalutával fizethettek. Ehhez pedig a kitelepült iskolák sátrainál feladatok megoldásával juthattak. 

A felfújható darts, az óriás kirakó és óriás memóriajáték, a csocsó is kitűnő lehetőséget biztosított a számukra, de még lőni is tanulhattak. 

A programok délelőtt tíz órától kezdődtek, Kovácsovics Fruzsina gyermekműsort adott, majd a színpad előtt rendőrségi kutyásbemutatót tartottak. Kolos Magic interaktív bűvészműsora után Muay thai bemutató vette kezdetét, majd színpadra lépett a Hangszerelem Zenestúdió, az Iberican tánccsoport. 

Az eseménysorozatot az Irigy Hónaljmirigy műsora zárta. 

A pályaorientációs családi nap műsorvezetője a szekszárdi származású Abaházi Csaba rádiós-énekes volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában