Tisztújító küldöttgyűlés

2024.04.10. 13:15

Kamarai voksolás lesz április 15-én

Nemcsak az önkormányzati választások éve a 2024-es, hanem a kamarai választásoké is.

Wessely Gábor

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító küldöttgyűlését október 30-án tartják. Ezt megelőzik a területi kamarai voksolások, a helyi elnökségi tagok és egyéb tisztségviselők megválasztása. (Területi kamara összesen 23 van, általában vármegyénként egy.) A lokális tisztújítás időpontjáról mindenütt maguk dönthetnek az érintettek.

Van, ahol már februárban, márciusban lebonyolították, van, ahol későbbi dátumot jelöltek ki. A Tolna vármegyei április 15-én lesz, Szekszárdon. S ősszel az újonnan megválasztott vagy újraválasztott küldöttek utaznak majd a fővárosi eseményre.

Tolnában speciális a helyzet amiatt, mert a négy éve megválasztott elnök, dr. Fischer Sándor nem töltötte ki a ciklust. Egy éve lemondott egészségi állapota miatt, s akkor dr. Beréti Zsolt kapott bizalmat a tagságtól. Ő most újraindul, információink szerint ellenjelölt nincs. Tehát ez lehet majd az első teljes ciklusa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában