Nemzetpolitika

2024.04.17. 18:12

Kiegészítették a Határtalanul program keretét

Együttes ülést tartott az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága és kulturális bizottsága, amelynek témája a Határtalanul program volt.

Teol.hu

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a bonyhádi és dombóvári térség országgyűlési képviselője előadásában kiemelte, eddig több mint félmillió diák vett részt a Határtalanul programban, amelynek célja, hogy valamennyi magyarországi tanuló tanulmányai során legalább egyszer lehetőséget kapjon, hogy állami támogatással a külhoni magyarlakta területekre utazzon. Ezek a kirándulások – a nemzeti összetartozás erősítése mellett – hozzájárulnak a lokálpatriotizmus megerősítéséhez, elősegítik a külhoni magyarság megismerését, a földrajzi, geológiai, néprajzi ismeretek bővítését. 

Potápi Árpád János. Fotó: Facebook

– A mostani tanévben közel kétezer pályázat érkezett, és annak érdekében, hogy minden diákcsoport el tudjon jutni kirándulásra, a rendelkezésre álló keretet 1,8 milliárd forintra egészítettük ki. Az idei tanévben a csoportok 1500 kirándulás során 2,3 millió kilométert tesznek meg – írta Potápi Árpád János facebook bejegyzésében. – A nemzet jövője a fiatalok kezében van, ha a közöttük fennálló kapcsolatot erősíteni tudjuk, akkor hosszútávon a nemzet szövetét is meg tudjuk erősíteni – tette hozzá. 

– Köszönöm Csibi Krisztinának, a Magyarság Háza igazgatójának, Csite Andrásnak, a Hétfa Kutatóintézet igazgatójának, Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértőnek és Bereczki Réka tanárnőnek, hogy mai előadásaikkal gazdagították a bizottsági ülést, bemutatva annak gazdasági, turisztikai hozadékát, valamint azt, mit jelent ez a program a tanárok és a diákok számára – írta az államtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában