Vizsga

2024.04.15. 14:30

Közgyűlést tartottak a polgárőrök

Alapismereti vizsgát és évértékelő közgyűlést tartott a Tamási Polgárőr Egyesület. Az oktatás és szintfelmérő az Országos Polgárőr Szövetség által előírtak szerint zajlott le a helyi rendőrkapitányság tanácstermében. Ezt követően pedig kiderült, az országnak ezen a részén kifejezetten hatékony a civil közösség munkája.

Bencze Péter

A közgyűlésen elhangzott: folyamatosan szükség van a civil polgárőrökre (beküldött fotó)

A vizsgán részt vett két leendő ifjú polgárőr is, akik a sikeres teljesítményükkel biztosították helyüket a Tamási Polgárőr Egyesületben a jövő generációjaként. Az egyesület közgyűlésén meghívott vendégként részt vett Szuhai Gábor rendőr alezredes, a Tamási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának KMB alosztályvezetője és Váradi Balázs, a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

Péter Csaba, mint az egyesület elnöke ismertette a tagsággal a 2023. év eredményeit, valamint a 2024. évre szóló tevékenységi tervet, kiemelt fontossággal a közelgő országos eseményeken, illetve a helyi rendezvényeken való részvételt. Könye Iván, gazdasági elnök megtartotta az egyesület pénzkezelési és gazdasági mutatókról szóló beszámolóját, melyben hangsúlyozta, hogy az egyesület pénzügyi helyzete nem túl rózsás, de kiegyensúlyozott, gazdaságos.

Beküldött kép

Szükség van a polgárőrökre

Lakos Antalné felügyelő bizottsági tag beszámolójában ismertette a bizottság munkáját, melynek eredménye kielégítő, az eléjük tárt iratanyagok és elszámolások rendben vannak. Váradi Balázs hozzászólásként ismertette a megjelentekkel a terveket, felhívta a figyelmet arra is, hogy a közeljövőben összevont, nagy létszámú polgárőr jelenlétre lesz szükség. Kérte a tagságot, hogy a lehetőségekhez mérten mindenki vegyen részt az eseményeken, majd megköszönte az egyesület eddigi munkáját. Ezek után az egyesület elnöke emléklapokat, okleveleket adott át a tavaly kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagoknak.

Kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet vehetett át: Papp József, a jelölő bizottság elnöke, Kókány Elemér, polgárőr. A Tamási Polgárőr Egyesület 2024.április 6. napján Könye Iván, gazdasági alelnök és Göndöcs Lajos, vezetőségi tag. A polgárőr mozgalomban végzett 15 éves munkájáért emléklapot vehetett át: Péter Csaba, elnök, Varga Róbert, FEB elnök. A polgárőr mozgalomban végzett 10 éves munkájáért emléklapot vehetett át: Papp József, Jelölő bizottság elnöke. A polgárőr mozgalomban ifjú polgárőrként végzett 5 éves munkájáért emléklapot vehetett át: Dobos Dániel, ifjú polgárőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában