Megmenteni a Földet

2024.04.20. 07:56

Mindez játék volt, de az életnek szólt

Megismerni és megvédeni a minket körbevevő környezetet, de mondhatnánk úgy is, megmenteni a Földet.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Ez volt a célja annak a néhány órának, amit szerdán együtt töltöttek el a Wunderland óvodában a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola 9. évfolyamának tanulói húsz nagycsoportos gyerekkel, a Nyuszi csoport 6-7 éves ovisaival.

Az óvodában is kiemelt feladat a környezetvédelemre, fenntarthatóságra nevelés, a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos magatartás kialakítása, s ez összeillett a középiskola programjával, mondta Häfner Adél, az óvoda vezetője. 

Fotó: Makovics Kornél

A délelőtt során gyógynövényekkel ismerkedte a gyerekek,  ültettek is, aztán gyakorlatban is bizonyították, tudják, milyen a szelektív hulladékgyűjtés, majd közösen a középiskolásokkal oldottak meg környezetismereti feladatokat.

Tanulságos játék volt az is, amikor különféle állatok élőhelyét párosították vadonélő és háziállatokkal. Mindez játék volt, de az életnek szólt, hogy majd felnőttként is vigyázzanak a környezetre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában