Teol.hu podcast

2024.04.13. 16:31

Ne csak tanítsd a diákot, hanem szeresd is!

Bognár Cecil tanító-népművelővel a régi és jelenlegi tanítási módszerekről beszélgettünk.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Bognár Cecil tanító-népművelővel a régi és jelenlegi tanítási módszerekről beszélgettünk

Az iskola a család utáni második legfontosabb szocializációs színtér a gyermekek, kamaszok életében. Fontos szerep jut még az iskolán belüli kortárscsoporthoz kapcsolódó folyamatoknak is. Az oktatási intézmények akkor tudják a leghatékonyabban átadni diákjaiknak a tanulmányokat, ha a diák-tanár kapcsolatok és kommunikáció minél mélyebbek, tehát ha a diákok elfogadják tanáraikat a tudás közvetítőiként.

Na de mi kell ehhez? Két tanár között rengeteg különbség lehet módszereiket, oktatási habitusukat tekintve, de a jó módszer sem igazán elég, ha a tanár személyisége nem teszi lehetővé a diákok elfogadását. 

Ne csak tanítsd a diákot, hanem szeresd is! Ezt vallja Bognár Cecil tanító-népművelő, akivel kielemeztük a régi tanítási módszereket és a mostaniakat is, valamint beszélt arról, hogy véleménye szerint hogyan kellene a diákok szívéhez megtalálni a kulcsot. 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában