A polgármester reagált

2024.04.19. 20:43

Nem igaz, hogy nem biztosítják az áramot

Az Őszintén Egyesület szombati rendezvényéhez kapcsolódó facebook poszt margójára – a tisztánlátás érdekében tett közzé bejegyzést Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Az egyesület elnöke közéleti beszélgetés tárgyában közterület-használati kérelmet nyújtott be a Kaszinókert teljes területére vonatkozóan 2024. április 20-ára a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatalhoz – írja a városvezető. – A közterület-használat kiadására jogosult jegyző rövid időn belül megadta az engedélyt a közéleti beszélgetés elnevezésű programra. Időközben a közösségi médiában több helyen megjelent, hogy Omega Revival koncert is lesz aznap, egyidőben a Kaszinókertben, ezért jegyző asszony nyilatkozattételre kérte az egyesület elnökét: közéleti beszélgetés, és/vagy zenés, táncos rendezvénynek minősülő koncert lesz valójában a Kaszinókertben. 

Az egyesület elnöke elismerte, hogy nem csak közéleti beszélgetés lesz, hanem koncert is.  

Ezután jegyző asszony felhívta a figyelmét arra, hogy a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban – már a közterület-foglalási kérelem benyújtása előtt – leszervezett, jegyekkel értékesített előadói est (Karády Zenés Pódiumjáték) lesz 19 órai kezdettel, ezért két megoldás lehetséges. Átütemezi egy másik napra a rendezvényét, vagy 18:45-kor befejezi azt. Ez utóbbiban egyeztek meg a felek. 

Mindezek értelmében már ma is tudható, hogy a holnapi rendezvény 18:45-ig tartható meg. Nem áramkimaradás, vagy egyéb mondvacsinált okok miatt, hanem azért, mert ez szerepel az egyezségen alapuló, újonnan kiadott engedélyben – közli Filóné Ferencz Ibolya.

– Az egyesület elnöke egyébként a benyújtott kérelmében nem tért ki az áramvételezés szükségességére, azt már csak szóban tette hozzá, de mind a művelődési központ igazgatója, mind jegyző asszony készségesen állt a kéréséhez. Ezt igazolja az is, hogy az önkormányzat biztosítja az áramvételezést az egyesület számára. 

Ezúton is köszönjük a kollégánknak, hogy szabadidejében, szombaton délután és este rendelkezésre áll az egyesület rendezvényének zavartalan lebonyolítása érdekében. Reméljük, hogy nyugodt és őszinteségre épülő program valósul meg az általunk felújított és nagy becsben tartott városi rendezvénytéren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában