Ajándékot kaptak

2024.04.24. 18:57

Színes gyermekbútorok várják a kis betegeket

A kórház újabb épületei közé tartozó gyermekosztályon felnőttek méretére készült öreg bútorok voltak. Most ajándékot kapott az osztály, színes kisszékekkel és asztalokkal gazdagodott a váróterem.

Szepesi László

Az adományozók, így Szabó Berni (bal szélen) és a főorvos (jobbra) ki is próbálták az új gyerekbútorokat (Fotó: Szepesi László)

Bútorokat cseréltek Szekszárdon, a kórház gyermekosztályán. Szerdán délután jött néhány fiatal, az előtérben gyorsan összepakolták a régi elnyűtt székeket, asztalokat és hoztak helyettük kicsi, színes, kék, rózsaszín, fehér, piros, asztalkákat, székeket. Hogy a gyerekek, akik érthető módon félve jönnek a kórházba, az ajtón túl rögtön a méretükre tervezett, vidám színű kis bútorokkal találkozzanak.

Az ötlet, hogy segíteni kéne tavaly, kevéssel karácsony előtt született a Gyűszű birtokon lévő Mokka Cafe & Waffel Barban, ahol különféle művészetek művelői is találkoznak, s meg is alakították a Mokk’Art egyesületet. Gyűjtőakciót kezdtek, mondta Szabó Berni, az egyesület elnöke, s mert látták, hogy a gyermekosztály várótermében felnőttek méretére készült öreg bútorok vannak, elsőnek ennek cseréje lett a cél. 

A szerző fotója

Megbeszélték a részleteket dr. Varga Imrével, a gyermekosztályt vezető főorvossal, s a terv valóra vált. A kórház újabb épületei közé tartozó gyermekosztályon már korábban is sokat tettek, hogy kedvesebb, gyermekekhez illő környezetet teremtsenek, és szerepelt a tervek között ezeknek a bútoroknak cseréje is. Most ezt segítséggel valósították meg, mondta a főorvos. Az adományozási akció eredményeképpen, a higiéniai szabályokhoz mindenben igazodó modern, színes kisszékekkel és asztalokkal gazdagodott a gyermekgyógyászati osztály előterében lévő váróterem. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában