Helyi közélet

2024.05.11. 18:00

A bonyhádi diáktűzoltók emelhették magasra a győztesnek járó serleget

A lányok és a fiúk megmérettetését egyaránt bonyhádi csapat nyerte meg a pénteken zajlott XXI. Gróf Széchenyi Ödön Tűzoltóversenyen, amelynek ezúttal is a Széchenyi István Általános Iskola adott otthont.

Vizin Balázs

Az intézmény és a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület által szervezett eseményhez nyolc település tizenhárom csapata csatlakozott. Aparhant, Kurd, Nagymányok, Bölcske, Bonyhád, Borszék, és idén először Dunaszentgyörgy és Tevel diákjai és felkészítői jelentkeztek a nívós tudáspróbára, amely elméleti és gyakorlati részből állt. 

Fotó: Ruip Gergő

Gróf Széchenyi Ödön munkásságáról, valamint a tűz-és katasztrófavédelmi ismeretekből feladatlapokon keresztül adtad számot a diákok, ezt követően az iskola udvarán földfeletti tűzcsapról osztott sugárcsöves szerelést hajtottak végre. A két próbatétel során szerzett pontok adódtak össze, így alakult ki a végeredmény. 

A rossz idő miatt napolták el a versenyt

– Két csapat kivételével a mai napon is itt voltak azok a versenyzők, akik az esemény eredeti időpontjára, május 3-ára jelentkeztek – összegezte Gaál-Martin Elvira. A verseny egyik szervezője emlékeztetett, a rossz idő miatt kellett elnapolniuk a nagy hagyománnyal rendelkező rendezvényt. – Sajnos a zombai gyerekek ezúttal nem tudtak eljönni, mert éppen Erdélyben vannak, de innen is élményekben gazdag utat kívántunk nekik! Viszont van egy erdélyi csapat, a borszékiek, akik múlt héten eljöttek hozzánk, de azóta hazatértek. Nagyon szomorúak voltak, hogy nem tudtak megmérkőzni, ezért a szekszárdi katasztrófavédelem dolgozói és a bonyhádi önkéntesek egyesített munkájának köszönhetően ma élőben kapcsolódtak be a versenybe, és teljesítették a jelenlévőkkel együtt mind a gyakorlati, mind az elméleti feladatokat. Természetesen szigorú ellenőrzés mellett tették mindezt – összegezte Gaál-Martin Elvira, aki Vargáné Tamás Évával szervezte meg a versenyt. 

A fiatalokat és felkészítőiket Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, Király Zsolt tűzoltó őrnagy, szekszárdi tűzoltóparancsnok és Steiner Krisztián, a házigazda intézmény főigazgatója köszöntötte. A nap végére a következő csapatok értek el dobogós helyezéseket. A lányoknál a bonyhádi Futótűz együttes lett az első, megelőzve a kurdiakat és a tevelieket. A fiúknál szintén bonyhádi győzelem született: a Tűzsárkányok bizonyultak a legjobbnak, megelőzve a a dunaszentgyörgyieket és a bonyhádi Tűzben edzett elnevezésű alakulatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában