Teol.hu podcast

2024.05.14. 16:00

Mindhárman beírták magukat az Alma Mater történelmébe

Egyelőre csak az érettségi első hetéből kaphattunk ízelítőt Ganczer Ádámtól és Illés Sándortól. A két ifjú titánt elkísérte a Hír.FM szekszárdi stúdiójába egy harmadik is, Molnár Benedek, aki, ha szóban nem is, de írásban válaszolt néhány kérdésünkre. Mindhárman a Szekszárdi Garay János Gimnázium érettségiző diákjai. Reméljük, hogy nemsokára már tényleg leendő közgazdásznak, jogásznak, és orvosnak nevezhetjük őket.

Dahud Emil

Molnár Benedek, ülő személyek balról: Ganczer Ádám, Illés Sándor

Forrás: TEOL

Ganczer Ádám az Alma Mater 12.B osztályában végzett. Tanulmányai mellett kisgyerekkorától kezdve a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület csapatát erősíti. A középiskolában eltöltött négy év során a diákönkormányzat alelnöki posztját is betölthette. Tanulmányait jogászhallgatóként kívánja folytatni. Pályaválasztásában többek között közrejátszott a jogi sorozatok iránti rajongása.

A 12.D-s Illés Sándor sokban hasonlít az előbbiekben említett évfolyamtársára. Nemcsak azért, mert az országszerte ismert szekszárdi táncegyüttesben őrzi a magyar hagyományokat immár közel másfél évtizede. Ő vezette a GJG diákönkormányzatát egészen tizenkettedik osztályos koráig. Régi álma valósulna meg, ha felvételt nyerne az orvosi egyetemre.

Sándor osztálytársa, Molnár Benedek az a személy, aki az idei évben elvihette a Dr. Joó Ferenc Alapítvány fődíját kiemelkedő tanulmányi eredményeinek köszönhetően.  A Garayban eltöltött hat éve során az országos földrajz és matematika versenyek aktív résztvevője volt. Ígéretes pályafutását külföldön, jelesül svéd fővárosban, Stockholmban, a világ ötven legjobb gazdasági felsőoktatási intézménye között szereplő egyetemen viszi tovább. Számára már biztossá vált, hogy felvették, és egy sikeres érettségi után egyenes út vezethet Skandináviába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában