Digitális fejlesztés

2024.05.27. 13:54

Notebookokat osztottak ki a decsi diákok legnagyobb örömére

Különleges eseményre került sor Decsen, a Bíborvég Általános Iskolában, ahol az ötödik és hatodik osztályos tanulókat jutalmazta a helyi önkormányzat és az iskola vezetése.

Farkas Eszter

Heberling Tibor, Decs polgármestere adta át a diákoknak a huszonyegy darab notebook-ot (a szerző fotója)

Kozma Erzsébet igazgatónő és Heberling Tibor polgármester huszonegy notebookot osztott ki a Bíborvég Általános Iskola ötödik, hatodik osztályos tanulóinak. A polgármester külön hangsúlyozta, hogy ez is egy, a Magyarország Kormánya által támogatott program része, melynek célja a diákok digitális képességeinek fejlesztése.

– Az oktatás egyre inkább a digitális világ irányába mozdul el, és ennek megfelelően az iskola is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tanulók korszerű eszközök segítségével sajátítsák el a szükséges ismereteket – tájékoztatta lapunkat a helyi polgármester. Az újonnan kiosztott notebookok lehetővé teszik, hogy a gyerekek otthon is elektronikus formában készíthessék el házi feladataikat, ami nemcsak a tanulási folyamatot könnyíti meg, hanem felkészíti őket a digitális világ kihívásaira is.

A modern oktatás alapja

A program célja, hogy minden diák hozzáférjen azokhoz az eszközökhöz, amelyek szükségesek a modern oktatáshoz és a jövőbeli sikeres életpályához. Az iskola vezetősége bízik abban, hogy a notebookok használatával a diákok még jobban ki tudják majd bontakoztatni képességeiket, és eredményesebbek lesznek tanulmányaikban.

A Magyar Kormány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tanulók korszerű eszközök segítségével sajátítsák el a szükséges ismereteket (a szerző fotója)

A kiosztási ünnepségen Kozma Erzsébet igazgató is beszédet mondott, melyben gratulált a diákoknak az új eszközökhöz és sok sikert kívánt nekik a tanulásban. Hangsúlyozta, hogy a notebookok nemcsak a jelenlegi tanulmányi kötelezettségek teljesítésében segítenek, hanem hosszú távon is előnyt jelentenek a diákok számára a digitális kompetenciák elsajátításában. A gyerekek örömmel vették át az új notebookokat, és izgatottan várják, hogy kipróbálhassák azokat a mindennapi tanulásban. Az iskola további tervei között szerepel, hogy különféle digitális oktatási programokat és workshopokat szervez, melyek még jobban segítik a diákokat abban, hogy magabiztosan mozogjanak a digitális térben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában