MVM Príma Díj

2024.05.21. 08:30

Példát mutat az atomerőmű Príma díjasa

MVM Príma Díja kapott az atomerőmű fiatal munkatársa. Kiemelt csoportvezetőként dolgozik, példa értékű módon. Két területen is kulcsszerepe van. Jelenleg is képezi magát, készül a második diploma megszerzésére. Jövőjét jelenlegi munkahelyén látja.

Szeri Árpád

Miután a reál tudományok iránt mutatott érdeklődést, Domokos Gergő Pakson, az Energetikai Szakközépiskolában végezte el a középiskolát, majd a technikumhoz szükséges nyári gyakorlatát a Paksi Atomerőmű Zrt. Villamos Karbantartási Osztályán töltötte. A zombai ifjú az elektronikai technikusi végzettségét is itt szerezte. Az ESZI után útja logikusan vezetett Pécsre, az ottani egyetem villamosmérnöki karára. Felsőfokú tanulmányai idején az ilyenkor szokásos gyakorlat keretében tért vissza 2020-ban Paksra az MVM Nukleáris Karbantartó Zrt.-hez, mint gyakornok. Megtetszett neki az atomerőművi kollektíva, az ott végzendő munka. 2021 március 16-án kezdte meg karrierjét Domokos Gergő az MVM NUKA Zrt.-nél, ahol a cég oszlopos tagjává vált.

MVM Príma Díj, Domokos Gergő, Paks, Atomerőmű
A díjátadáson készült felvétel, a kép bal oldalán Kiss Attila, az MVM NUKA Zrt. vezérigazgatója látható, középen Domokos Gergő, jobb oldalon Gerzsei Zoltán az MVM NUKA műszaki vezérigazgató-helyettese áll
Fotó: Beküldött fotó

A minősítés talán túlzásnak tűnik, ám valójában nem az. Ezt igazolja az a tény, hogy az immár kiemelt csoportvezetőként, saját irodájában dolgozó fiatal, tekintettel példa értékű munkájára, nemrég az MVM Príma Év Fiatal Tehetsége Díját vehette át. Nem akármilyen feltételek teljesülése alapján ítélhető oda ez a legmagasabb szintű elismerés. A feltételek között szerepel az egész cégcsoport sikeréhez való hozzájárulás, stratégiai fontosságú projektben való közreműködés, az egész csoport közösségét támogató munka és a csoport értékének példamutató képviselete.

Mindig a megoldást tartja szem előtt

A díjátadáskor elhangzó méltatás megerősítette: maradéktalanul rászolgált MVM Príma Díjára. Íme, egy részlet a laudációból: „Számos projekt mellett, kulcsszerepe van a Paksi Atomerőmű jelenlegi két legnagyobb projektjének – turbina teljesítmény szabályozó rekonstrukció és szabályzóköri rekonstrukció – előkészítésében. Tanácsaival, lényeglátó gondolkodásmódjával igyekszik mindenkiből kihozni a legjobb teljesítményt, munkához való hozzáállásával mindenki számára példát mutat. Komplex látásmódjával innovatív megoldások kidolgozásából is kiveszi részét. Elkötelezett a Társaság iránt, a napi munkavégzésben célja a megrendelők számára a legmagasabb minőségű szolgáltatás biztosítása. Munkabírása és problémamegoldó készsége rendkívüli, minden esetben a megoldást tartja szem előtt. A kivitelezői szakágak és a Projekt Osztály közti jó kapcsolatot tovább erősítette. Egyéni képességeinek folyamatos fejlesztését is nagyon fontosnak tartja, ezért a mindennapi munka mellett jelenleg mérnök-közgazdásznak tanul.”

Értéket kíván teremteni

Azért ne gondoljuk a fentiek alapján, hogy Domokos Gergő szemhatárán nincs semmi az atomerőmű épületén túl. Szeret utazni, kedvenc célállomásai között ott van Egyiptom, Görögország és Olaszország. Korábban előszeretettel űzte a labdarúgást, a kosárlabdát, manapság szurkolóként van ott a meccseken. Emellett kedveli a természetet, a vízpartot, ahol a horgászás örömének is hódol.

A díjat mindenesetre óriási megtiszteltetésként élte meg. – Boldog vagyok és egyben motivált is – osztotta meg örömét. – Célom, hogy munkatársaimmal együtt, az MVM Csoport stratégiáját követve teremtsünk értéket.

Az egykori zombai fiatal egyébként már Pakson lakik. A költözésnek üzenet értéke van. Azt jelenti – mint azt lapunknak meg is erősítette –, hogy jövőjét az atomerőműben képzeli el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában