Teol.hu podcast

2024.05.18. 18:00

Zsozsó bácsi nyugdíjasan is aktív életet él

Kevés, a szekszárdihoz hasonló tornacsapat létezik vármegyénkben. Nemrég országos szinten értek el elismerésre méltó sikereket, és készülnek a következő, május végén megrendezendő itthoni versenyükre.

Dahud Emil

Zsozsó bácsi azt vallja, az embereknek nyugdíjasként is valamivel mindig le kell kötniük magukat.

Fotó: MW

A tehetséges és szorgalmas gyerekek sokat köszönhetnek többek között Szabó Zsoltnak, Zsozsó bácsinak. A minap ő látogatott el a Hír.FM szekszárdi magazinműsorába, ahol meghatódva mesélte: születésnapját a közelmúltban ünnepelte, és a tornaterembe betérve kollégái és tanítványai csoportostul énekelték neki a "Boldog születésnapot" című dalt.

A nyugalmazott gépészmérnök, egykori versenyszerű tornász beavatta a hallgatókat életének fontosabb állomásaiba. Gyerekkorában meghatározó szerepet játszott a mozgás. Kevés olyan sportág van, amit nem próbált ki. A legjobban viszont a gyűrűn, gerendán, lovon és a sípályán érezte magát. Igaz, utóbbi helyszínen csak hobbi sportolóként tevékenykedett, de a síelés is nagyon közel áll a szívéhez.

Emellett a mai napig aktív tagja a Szekszárdi Muslinca Kórusnak, akikkel számos helyre járnak fellépni. Zsozsó bácsi azt vallja, az embereknek nyugdíjasként is valamivel mindig le kell kötniük magukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában