Június közepétől telepítik a POS-terminálokat

2024.06.05. 11:10

Nyáron már bankkártyával is fizethetünk a buszokon

Tolna vármegyébe is június közepétől érkeznek a helyközi buszokra az elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök. A Volánbusz Zrt. valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a bankkártyás fizetés idén szeptember végéig. Nyáron már bankkártyával is fizethetünk a buszokon.

Brunner Mónika

A Volánbusz tájékoztatta lapunkat, hogy  Tolna vármegyében kétszáztizenhat helyközi autóbuszt üzemeltetnek, amelyek éves szinten több mint háromszázkilencvenezer járaton hét és fél millió utazásról gondoskodnak. Az úgynevezett POS-terminálok telepítése június második felében, nyáron kezdődik vármegyénkben is. 

nyáron bankkártya autóbusz
Nyáron már akár fizethetünk bankkártyával a Tolna vármegyei buszokon is, a POS-terminálok telepítése nálunk is június közepétől kezdődik 
Fotó: Volánbusz Zrt. 

Nyáron kezdődik a telepítés 

A társaság ismertette, hogy június második felétől szeptember végéig valamennyi helyközi járatra – országszerte összesen ötezerháromszázharminc autóbuszra – felkerülnek az elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök. Az ezen belüli ütemezés és területi elosztás a szerelés pontos időigényétől függ, a folyamat során is tájékoztatás adnak a haladásáról. 

Hetente háromszáz jármű

A Volánbusz közleményében ismerteti, hogy a készpénzmentes fizetés lehetőségével egy régen várt szolgáltatásfejlesztés valósul meg. Az első elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök a tesztüzem után Pest vármegye területén közlekedő autóbuszokra kerülnek fel, ezt követően pedig országszerte telepítik a terminálokat. Hetente közel háromszáz további járművön válik majd elérhetővé a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlás az országban. A terminálok pedig nem csak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök, például a telefon, az okosóra használatát is lehető teszik.

Fontos a közösségi közlekedés 

A Máv-Volán-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. A társaság bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

Kedvezőek voltak a tesztek 

A Volánbusz a múlt év január harmincadikától február huszonhatodikáig összesen tíz, Baja és Budapest között közlekedő autóbuszon vizsgálta a bankkártyás fizetés lehetőségét. A projektre a hatékonyabb, integrált utastájékoztatást, jegyértékesítést és forgalomirányítást lehetővé tevő úgynevezett Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer keretében, a fedélzeti eszközök funkcióinak bővítésével került sor. A tesztek kedvező tapasztalatainak köszönhetően döntöttek a fejlesztés mellett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában