Hajdan

2024.06.11. 11:15

Öngyilkos lett egy fiatal nő, az ötéves lányát is a halálba vitte

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: MW

50 ÉVE A Paksi Állami Gazdaság biritói kerületében elindították a borsókaszáló gépeket. A termés jó, a szemképződésre eléggé kedvezett a csapadékos májusi időjárás. Délután Tengelic-Szőlőhegyen kezdték a borsót vágni, valószínű már Nagydorogon is megkezdik a növény betakarítását. A cséplőgépek indítására azonban csak ma délelőtt kerül sor. Összesen tizenhét borsócséplő helyet létesítettek, ahol huszonkét gép dolgozik majd. A paksi Glória nevű borsóból kiváló konzervet tudnak idén is készíteni. (Tolna Megyei Népújság 1974. június 6.)

50 ÉVE A döbröközi Öreghegyen egy tizenegy éves kislány hiába kereste keresztanyját, B. J.-né 24 éves tsz-tagot. A leányka nem jött rá annak a rövid levélnek értelmére, amelyet a kút közelében talált. Nem sokkal később a fiatalasszony anyósának értesítése alapján megjelentek a portán a dombóvári állami tűzoltók. A kútból előbb B. J.-né, majd az asszony ötéves leányának holttestét emelték ki. A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás során megállapította, hogy a feltehetően gyenge idegzetű B. J.-né rosszallotta férje italozását, s hogy időnként féltékeny volt rá. A feltárt tényekből és az asszony búcsúleveléből következik, hogy B. J.-né öngyilkos lett, és hogy leányát magával vitte a halálba. (Tolna Megyei Népújság 1974. június 8.)

50 ÉVE Szexuális bűnözők ügyében fejezett be nyomozást a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozás arra derített fényt, mi történt Simontornyán április 28-ára virradó éjjel. A községben tartott táncmulatság után egy 18 éves kislány régi ismerőse, Cs. Gy. társaságában igyekezett a vasútállomás felé. Váratlanul három személy rontott rájuk. A huligánok előbb Cs. Gy.-t bántalmazták, majd amikor az a rendőrségi körzeti megbízott lakása felé futott el segítségért, a leányra támadtak. Letépték ruházatának egy részét, és megkísérelték, hogy erőszakot kövessenek el rajta. Szándékuk véghezvitelét részegségük, valamint a megtámadott leány erőteljes védekezése akadályozta meg. A leány segélykiáltásaira felébredt, majd a helyszínre szaladt a közelben lakó G. P. kádár. Bátran, egy szál léccel verte szét a támadókat, ők ezután K. L. motorkerékpárján oldottak kereket. (Tolna Megyei Népújság 1974. június 7.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában