Közösségi program

2024.06.06. 11:12

Színes, vidám programok várták a nagycsaládosokat Tolnán

Június első napján rendezte meg a Nagycsaládosok Tolnai Egyesülete a hagyománnyá vált családi- és sportnapot, ahol az egyesület tagjait színes, vidám programok várták egész nap – írta meg portálunknak Herczig Viktória egyesületi tag.

Teol.hu

Beküldött fotó

A családi- és sportnap fókuszban – mint mindig – most is a gyermekek álltak. Olyan napot tölthetett együtt a család, ahol a gyereksereg apraja és nagyja megtalálta a „fogára való” elfoglaltságot, amíg a felnőttek is kikapcsolódhattak.

Amíg a család otthon álmosan ébredezett, a lelkes horgászpalánták korán reggel a Dunaparton gyülekeztek, hogy a horgászversenyben megmérettessék magukat. A szakadó eső sem gátolta őket, szüleiktől megtanulták: minden lehetséges! A résztvevő családok kilenc óra körül érkeztek meg. Hiába esett az eső, ez senkit nem zavart, hiszen ismerik a holland mondást: „nincs rossz időjárás, csak rosszul felöltöztetett gyerek.”

Az eseményt Váczi-Antal Judit egyesületi elnökasszony felkérésére hivatalosan Berta Zoltán alpolgármester nyitotta meg. Alpolgármester úr elmondta, hogy nagycsaládosként egykor ő is aktív tagja volt az egyesületnek és emlékszik a kiváló programokra, amiben ma is minden bizonnyal része lesz annak, aki itt van.

A megrakott bográcsok hamar a tűz fölé ugrottak és békés rotyogásban illatozták be a harsogó programokat. Mert hogy gyerekzsivaj, az volt bőven! A futóversenyen mindjárt megmérették magukat a lábbal hajtós motorral a bölcsisek, kis ovisok, majd minden korosztályt végigizgulva legvégül a 30+-os hölgyek is.

Közben a Baráth család jóvoltából felállításra került a két hatalmas légvár. Újdonságként pedig egy rodeobika is megörvendeztette a társaságot, ahol az apukák házi bajnokságot rögtönöztek.

A sorversenyen 5 darab 10 fős csapat mérette meg magát különböző ügyességi feladatokban. Közben a többiek arcfestéssel, csillámtetkóval, hajfonással, díszíthették magukat. Ezenkívül kézműves foglalkozás, az Ippon Karate és Íjász Egyesület jóvoltából íjászat és a katasztrófavédelmi igazgatóság által biztosított bemutató szélesítette az érdeklődők látókörét.

Délben hatalmas zuhét kapott a társaság! A sátrakat is megemelte a szél és szó szerint bőrig áztunk! Miután mindenki megszárítkozott, esetleg hazament átöltözni, hajat szárítani, utána a legnagyobb nyugalommal folytatódott minden tovább, hiszen a ragyogó napsütés hamar felszárította a vihar utolsó nyomait is.

A Berta Zoltán alpolgármester vezette zsűri kihirdette a főzőverseny győztesét, a családok pedig jóízűen megebédeltek. Ebéd után rókavadászat játék indult, amit palacsintára váltott a gyereksereg. Százával fogyott a tekert édesség, amit szorgos kezek készítettek a csillogó szemű siserehadnak.

Ezután a Tolnai Sárkányhajó Club Egyesület vízre csábította a családokat: egy hatalmas sárkányhajó dokkolt a bárkánál! Nagy igyekezettel lapátoltak a mentőmellénybe csomagolt kacagó, fröcskölő gyerekek és szüleik, nagyszüleik. A part mellett immár a vizszínt is megtöltötte az önfeledt szórakozás zaja.

A rendezvényt délután négy órakor a habparty zárta. Addigra olyan szép idő volt, hogy a tetőtől talpig vizes gyerekek egy cseppet sem fáztak. A nap végén Váczi-Antal Judit elnökasszony megköszönte a családok aktív részvételét, a szervezetést, a támogatók hozzájárulását és kérte, hogy szokásunkhoz híven tisztán hagyjuk el a helyszínt, ezzel is példát mutatva a cseperedő nemzedéknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában