Utazás

2017.08.09. 16:00

Bevették Erdélyt a táncosok

A Kränzlein tánccsoport Erdélyben lépett színpadra július végén. A junior és a gyerek korcsoport képviselte a társaságot külföldön. A dettai táncosok nagy szeretettel várták őket, és egy remek hétvégét töltöttek el együtt.

TEOL.HU

Menettánccal járták végig a falut a fellépők

Forrás: Beküldött kép

Tavaly nyáron a Bonyhádon megrendezett Sommerfest vendége volt a dettai Edelweiss tánccsoport, ezt a lehetőséget viszonozták a bonyhádi néptáncosoknak, és hívtak meg saját kulturális rendezvényükre. A gyerek és a junior csoport utazott.

Péntek este felfedezték Temesvár központját, illetve a Béga folyó partját csodálták meg.

A hétvégén még egy rövid gyalogos túra keretében megismerhették a főbb látnivalókat, és a Herneacova kalandparkban is feszegethették a határaikat, ahol egy kötélpályán is lecsúszhattak. –A kalandpark volt a gyerekek kedvence, nagyon jól érezték magukat, ez volt a legjobb program a hétvége során! – tudtuk meg Nagyné János Mónikától, a gyerek csoport vezetőjétől.

A kalandpark volt a legjobb program a gyerekek szerint
Forrás: Beküldött kép

Vasárnap kulturális programok voltak, erre Dettán került sor. Az egész egy, a falut végigjáró menettel kezdődött, ahol minden megállónál egy táncot adtak elő a csapatok. Miután körbe értek egy ünnepi szentmise vette kezdetét, majd ebéd után a színpadi műsor következett.

Hétfő reggel indultak haza a Kränzleinosok, hazafele útba ejtették Szegedet és a Vadasparkot. – A gyerekek remekül érezték magukat és a fellépésen is nagyon ügyesek voltak. – zárta mondandóját Nagyné János Mónika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában