látogatás

2018.04.02. 18:54

Leendő óvónők jártak a mesék házában

Wessely Gábor

Negyven szekszárdi egyetemista, óvodapedagógusok és környezetkultúra szakosok látogattak el Gáti Mariann faddi Meseházába. Kísérőtanáruk, dr. Nagy Janka Teodóra dékánhelyettes elmondta: nagy hangsúlyt fektetnek a múlt- és hagyományismeret oktatására, mégpedig úgy, hogy a fiatalok közvetlen tapasztalatokat is szerezhessenek a kézműves alkotások vagy a mesék, a mesés művek születéséről.

Gáti Mariann önmagát sehova be nem sorolható, naiv művésznek tartó, sokoldalú alkotó. Nem érdekli a piac. Ír verseket, készít üvegmunkákat, különböző technikájú festményeket, képkompozíciókat, valamint szobrokat, kisplasztikákat fából, agyagból. Egyedi mesevilágot teremtett, melybe bepillantást enged kicsiknek és nagyoknak: óvodásoknak, egyetemistáknak, nyugdíjasoknak, hazai és külföldi turistacsoportoknak. Saját útját járja, s arra biztatja látogatóit is, hogy találják meg saját ösvényüket, tennivalójukat a világban. Ahogy mindenki, úgy a szekszárdi diákok is más emberekként távoztak tőle, mint ahogy odaérkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában