Nemzetiségi tanösvény készülhet

2018.07.09. 18:23

Bátaszéknek is jut a nemzetiségek támogatásából

Mauthner Ilona, illusztráció: Makovics Kornél

A hétvégén tanácskozott a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése. Itt szó esett az országos német önkormányzat oktatáspolitikai és kulturális tevékenységével kapcsolatos határozatokról is. A cél minél több nemzetiségi óvoda, iskola működtetése, az adott település német önkormányzata által. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése tizenegy pályázatot támogatott, összesen ötezer-hatszáz euró értékben, amelyek különböző régiókban működő német nemzetiségi önkormányzatok, egyesületek, intézmények közti kapcsolatok kialakítását, illetve fenntartását hivatottak elősegíteni.

Harmincötezer eurós keretből pedig húsz települési német önkormányzat által fenntartott óvoda bővítheti felszerelését, és a német belügyminisztérium további tizennyolcezer euróval támogatja három új német nemzetiségi tanösvény kialakítását. Az ezzel kapcsolatos döntés alapján idén Bánd (Veszprém megye), Csolnok (Komárom-Esztergom megye) és Bátaszék foghat bele a maga tematikus ösvényének kialakításába.

/Borítófotó: A farsangi időszakban megrendezte a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület a sváb bált a helyi német önkormányzat támogatásával/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában