fesztivál

2018.08.20. 18:23

A Bárka nem maradhatott szárazon

Steinbach Zsolt

Fotó: Mártonfai Dénes

A tolnai holtágról – az ott zajló beruházás miatt – átmenetileg „szárazföldre”, a MAG-Ház udvarára költözött idén a tolnai Bárka Fesztivál. A bárka és a rendezvény résztvevői azonban nem maradhattak szárazon.

Erről szombaton délelőtt az Ollé, hallé elnevezésű halfőző verseny is gondoskodott. Tizenhárom csapat rendezkedett be a gimnázium mögötti fák árnyékéban, ahol déltájban a Bogyiszlói zenekar játszott. A Papp Endre elnökölte zsűri jó átlagosnak ítélte az idei felhozatalt. A vándor fakanalat Lasi és a Húsgerlicék nyerték el, 2. lett a Vándorló Szépkorúak III. csapata, 3. az Unokatesók, különdíjas a Bográcsforgatók.

A párhuzamosan zajló Sárgalábú Fesztivál részeként helytörténeti témájú ügyességi vetélkedő zajlott, egyebek mellett vakon történő tojástaposással, fonalgombolyítással és „egész testes” csomóbogozással. A vetélkedőt a Duna Szivacsok nyerték a Fekete Gólyák és a Vidám Alte előtt.

A délután gyermekprogramokkal indult, de volt tolnai ételek kóstolója (saures, krumplinokli, fluta), sörivó verseny, több tánc- és mozgásprodukció, illetve helyi civil szervezetek is bemutatkoztak.

A későbbiekben a BOSS fúvós utcazenekar vegyült el a közönség között, utána meglepetésként egy különleges installációt avatott fel Appelshoffer Ágnes polgármester. Az ember nagyságú T, O, L, N, A betűket a város jelenét és múltját bemutató fotókkal borították be.

Este helyi könnyűzenei együttesek játszottak. A közönség elé lépett a Final Panic, a Walking Mama és a Blaze Master. A fesztivált szabadtéri diszkó zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában