A Magyar Népmese Napja

2018.10.02. 13:00

Komolyan vették a feladatot

Mácz Katalin

Fotó: Beküldött kép

Benedek Elek életéhez és munkásságához kapcsolódó vetélkedőt szervezett a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár a Magyar Népmese Napja alkalmából. A megmérettetésre tizenöt csapat jelentkezett, ebből tizennégy a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskolából, egy pedig Kakasdról. A harmadik és negyedik évfolyamos gyerekeknek négy feladatban kellett számot adniuk tudásukról az író életéből valamint az elolvasott mesékből.

A győztes végül a Szabó Zsófia–Szőlősi Dániel (PSE Ált. Isk. Bonyhád) alkotta páros lett. A második helyen Nász Laura–Feith József (PSE Ált. Isk. Bonyhád) kettőse végzett, a harmadikon pedig a Baksa Jázmin–Piczek Eszter (PSE Ált. Isk. Bonyhád) duó – tájékoztatott Matisz Nóra könyvtáros.

Arról is beszámolt, a gyerekeken érződött, hogy komolyan vették a feladatot, ahogyan az őket felkészítő pedagógusok is. A legjobbak könyvjutalomban és oklevélben részesültek, a többi versenyző munkája elismeréséül pedig édességet és emléklapot vehetett át, a Könyv-Kultúra Közhasznú Egyesület jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában