Tolnai ifjúsági Fúvószenekar

2018.10.19. 19:10

Nem a legmagasabb torony volt a csúcs

Steinbach Zsolt

Fotó: Shutterstock illusztráció

Korábbi karmestere mostani, németországi együttese látta vendégül nemrégiben a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekart egy hétvégére.

A tolnaiak korábbi vezetője, Hepp Attila 2015-ben Németországba ment tanítani, de a kapcsolat nem szakadt meg teljesen. 2016 őszén a tolnai ex-karmester erzingeni fúvószenekara látogatott Tolnára. Most, két évre rá az immár Tari Gergely vezette tolnai fúvósok utaztak a Fekete-erdő vidékén található kistelepülésre, az ottani zenekar éves nagykoncertje alkalmából.

A vendégeket helyi családoknál szállásolták el, csakúgy, mint két éve Tolnán. Az erzingeni programban szerepelt egy üvegfúvó műhely és egy környékbeli vár meglátogatása, de a tolnaiak azt is kipróbálhatták, milyen érzés másodpercenként nyolc méteres sebességgel felliftezni Németország legmagasabb kilátója, a kétszáznegyven méter magas rottweili teszttorony tetejére.

Ám a program csúcspontja mégiscsak a szombat esti, óriási sikert arató közös koncert, illetve egy nappal előtte annak főpróbája volt. A csarnok egyik felében az erzingeni, a másik oldalon a tolnai zenekar játszott, felváltva. A végén két számot (Eric Clapton válogatás, Honvéd banda) közösen adott elő a két csapat, előbbit Hepp Attila, utóbbit Tari Gergely vezényletével. A zenélés után természetesen közös bulizásra is volt lehetőség, amit mindkét részről igyekeztek ki is használni.

A mostani látogatás, a rendkívül szívélyes vendéglátás is tovább erősítette a baráti szálakat a két társaság között. Az erzingenieket meghívták a jövő évi tolnai Brass Vegas Fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában