versmondó verseny

2018.11.14. 15:30

A mesemondóra emlékeztek

Balázs László

Fotó: Beküldött kép

 

Patócs Polli Fotó: Beküldött kép

Hagyományos versmondó versenyét rendezte meg a Teveli Általános Iskola. A Benedek Elek nevét viselő megmérettetésen szép számban indultak gyerekek a környező településekről is – mondta el lapunknak Takács Lászlóné könyvtáros. Két korcsoportban versenyeztek a nebulók, az elsőben az óvodások és első osztályos általános iskolások, a másodikban az alsó tagozatos (2-4. osztály) diákok indultak, s adták elő a mese- és gyermekirodalom megteremtőjeként számon tartott író történeteit.

Eredmények, I. korcsoport (18 induló): 1. Szász Albert (Závod), Illés Nóra (Tevel, 1. osztályos), Patócs Polli (Tevel, 1. osztályos), 2. Jakab Lia (Tevel). Különdíjas: Tóth Lilla (Lengyel). II. korcsoport (14 induló): 1. Kelemen Ákos (4. osztályos), Dani Kristóf (2. osztályos), 2. Forray Dóra (3. osztályos), 3. Radványi József (2. osztályos). Különdíjas: Palkó Mihály (Lengyel).

A verseny díjait az Illyés Gyula Megyei Könyvtár ajánlotta fel. A zsűri tagja volt Kiss Barbara, a szekszárdi bibliotéka könyvtárosa, Nagyné Illés Edit tanító és Nagy Sándorné nyugdíjas óvónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában