Üvegre vitt fantázia

2018.11.04. 18:10

Rotkay Zsuzsanna negyvenkét műve tekinthető meg a tárlaton

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Vegyes technikával készült képekkel, többségében üvegfestményekkel és néhány kisplasztikával mutatkozott be ma délután Rotkay Zsuzsanna Harcon, Bíró Lőrinc fafaragó kiállítótermében. A szekszárdi képzőművész, az Alisca Amatőr Art művészeti vezetője már gyerekkora óta fest, rajzol, készít grafikát, méghozzá magas szinten: ezt jelzi a számára megítélt Művészetért érdemérem. Az külön érdekesség, hogy egy egzotikus sportágban, a fúvócsöves lövészetben is kiváló, magáénak mondhatja a Baranya Bajnoka címet.

Mint korábban nyilatkozta, technikailag az üvegfestés áll legközelebb hozzá, mert tág teret biztosít a fantáziának, a színek világának.

Az összesen negyvenkét, főleg az embert középpontba helyező alkotást Balogh László, az Alisca Amatőr Art elnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A közönség a fellépő vendégeknek köszönhetően tartalmas megnyitó ünnepségnek tapsolhatott, Antalné Bíró Jolán művészeti szentélyében egységet alkotott irodalom, népdal, zene és festészet. A tárlat egy hónapon át tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában