Szeretnének áldás lenni

2018.11.02. 16:00

Segítenek felfedezni a keresztyénség zsidó örökségét

Minél több gyülekezettel szeretné megismertetni szolgálatát a Zsidók Jézusért misszió, amelynek képviselői nemrégiben Bogyiszlón jártak.

Hanol Erzsébet

A Zsidók Jézusért misszió munkáját ismerhették meg a bogyiszlói református gyülekezet tagjai és minden érdeklődő vasárnap. A misszió képviseletében Kozma Ferenc református lelkipásztor és felesége, Boglárka, a misszió munkatársai, valamint Klein Gergely, zsidó származású aktivista érkezett a településre. Előbb a délelőtti istentiszteleten mutatkoztak be az érdeklődők számára, majd egy délutáni előadás után a közvetlen beszélgetésre is lehetősége nyílt mindenkinek.

Mint azt elmondták, elsősorban arra törekednek, hogy az utcán, szórólaposztás révén, személyesen tudják megszólítani az embereket. Szeretnének elbeszélgetni velük, elgondolkodtatni őket Jézusról, a keresztyénségről és természetesen a zsidóságról. Hozzátették, hogy a számos pozitív tapasztalat mellett nyilván találkoznak elutasítással is.

Klein Gergely elmondta, hogy zsidóként megismerte és elfogadta Jézust mint Messiást és megváltóját. Ám úgy látja, a zsidó sokszor szitokszónak számít, miközben számos nagyság, tudósok, művészek zsidó származásúak. Kozma Boglárka arról beszélt, hogy a Messiás- hívő zsidók megőrzik hagyományaikat, nem kell azokat megtagadniuk. Megtartják a nagy ünnepeket, és ezekről közös alkalmaikon is megemlékeznek. A bogyiszlói előadás résztvevői ebből is kaphattak ízelítőt.

Kozma Ferenc hozzátette, nem egyházként működnek. Fontos számukra, hogy minél több gyülekezettel megismertessék a szolgálatukat, és segítsenek felfedezni a keresztyénség zsidó örökségét, hiszen a zsidó nép hűségének köszönhetjük a Biblia szövegét és köztük született meg maga Jézus is. Emellett szeretnének a gyülekezetek számára áldás lenni, és úgy látja, jó irányba hatnak egymásra.

Az USA-ból indult a mozgalom

Dancs Róbert bogyiszlói református lelkipásztor elmondta, hogy előzmény nélkül, váratlanul keresték őt meg a missziótól, de örömmel fogadta azt, hiszen szívesen lát minden olyan kezdeményezést, amely pozitív a gyülekezet számára. Úgy véli, sok áldást hozhat egy ilyen találkozás, hiszen csak Isten képes megváltoztatni az embert, oly’ módon, hogy a szíve változik meg.

A Budapestről érkezett vendégek elmondták, hogy a Zsidók Jézusért mozgalmat 1973-ban Moise Rosen indította az Amerikai Egyesült Államokban. Jelenleg tizenegy országban, köztük 2011 óta Magyarországon folytatnak missziós tevékenységet. Meghatározásuk szerint misszionáriusként szolgálnak zsidó népük felé, és zsidó misszionáriusként az egész világ felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában