költészet

2018.11.09. 09:30

Versek az élet nehézségei ellen

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

„A kard büszkén, nagy hangon azzal kérkedett,

A vad harcokban kioltott sok életet.

A sarló csak úgy halkan, szerényen jegyezte meg,

Vele aratják az életet adó kenyeret.”

A kard és a sarló című négysoros egy új kötetből származik. Címe: A pillanat szépsége. Szerzője pedig Murzsa András. A Szekszárdon élő és alkotó költő immár a második önálló könyvével jelentkezett.

„Murzsa András, aki közgazdászként és szociológusként találta meg helyét, most a költészet eszközével fogalmazza újra viszonyulásait” – fogalmazott ajánlásában Nagy Janka Teodóra.

– A kötet válogatás az elmúlt évek terméséből – mondta el lapunknak a szerző. – A tartalomjegyzék témaköröket mutat, úgy mint például természet, haza, sors, szeretet... Meggyőződéssel vallom: az a jó, ha az emberek nem találgatnak, hanem megértik, ami le van írva. Mellőzöm a szóvirágokat, és arra törekszem, hogy a bennem lévő, megfogalmazott érzelmek eltöltsék az olvasókat is, akik így könnyebben legyőzhetik az élet nehézségeit.

Murzsa András termékeny költő, közel háromezer vers szülőatyja. Nem meglepő tehát, hogy már készül a harmadik önálló kötet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában