találkozó

2018.12.10. 19:10

Bukovinai székelyek ünnepi találkozója

Varga Szilvia

Teveli, vaskúti, garai és nagymányoki székely egyesületek tagjai vettek részt a Dombóvári Székely Kör meghívására az Apáczai Szakközépiskola dísztermében az adventi programon.

A meghitt, jó hangulatú rendezvényen a Garai Székely Kör közreműködésével a Hadikfalvi Betlehemest tekinthették meg az érdeklődők. A belépő egy tábla csokoládé volt, amellyel a Kárpátalján, Bene községben élő fiataloknak szeretnének örömet szerezni – osztotta meg a jótékony elképzelés részleteit Horváth Józsefné, a Dombóvári Székely Kör elnöke. Már szokássá vált a térségben, hogy a szervezetek ellátogatnak egymás programjaira, és ilyenkor a házigazdák megvendégelik székely testvéreiket.

A dombóváriak azt a szívélyes fogadtatást viszonozták, amit az év folyamán Garán, Vaskúton, Nagymányokon és Tevelen tapasztaltak. A belvárosi iskola aulájában megterített, ünnepi asztal várta a vendégeket, a dombóvári tagság kitett magáért; vadpörkölt, finom házi sütemények és természetesen a bor és a pálinka sem maradhatott ki az est kínálatából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában