kiállítás

2019.01.09. 18:10

A színek világa, az alkotás kitölti életét

Balázs László

Fotó: MW

Az idei év első kiállítása nyílt meg ma a Tamási Galériában. Takács Nagy Judit, dombóvári alkotó élénk képeivel varázsol vidám hangulatot a borongós téli időben – mondta Haás Mária művelődésszervező.

A festő művészet iránti érdeklődése már korán megmutatkozott – szerette az irodalmat, zenét, táncot és persze a festészetet –, hivatásául azonban mégis a pedagógus pályát választotta. Több évtizednyi tanítás után azonban régi alkotási vágya, szépség iránti elkötelezettsége mára kiteljesedhetett a festészetben, és életmódját már ez tevékenység határozza meg.

Autodidakta módon kezdte el képezni magát, festő kurzusokon, alkotótáborokban vett részt, igyekezett minden lehetőséget megragadni a fejlődésre. Kezdetben akril festéssel próbálkozott, de hamar áttért az olajra, a simulékony, selymes anyag megfelelőbb volt számára. Takács Nagy Judit úgy fogalmazott: örül, ha élményeit, érzéseit képei segítségével megoszthatja, s ha mindezek hasonló élményeket váltanak ki másokból is. Szeret elvonulni, csendben alkotni. Munkái élénkek, színesek, ez tükrözi legjobban belső világát.

A kiállítást Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon vezetője nyitotta meg. Az olajfestményekből álló tárlat február 3-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában